Etsi

HINNERJOEN KIRKKO

Hinnerjoen nykyinen kirkko on rakennettu 1799 kirkonrakentajamestari Job Höckertin (Lapin lukkari) suunnitelmien mukaan. Kirkon täysremontti tehtiin vuonna 1921 arkkitehti Ilmari Launiksen suunnitelman mukaan. Hänen käsialaansa on myös alttaritaulu, kaikki ornamentit maalasi koristemaalari Inkinen.


KOTISEUTUMUSEO

Valon talo, Hinnerjoen kotiseutumuseo on entisöity ns. "tilattoman väestön" asunnoksi, jollainen se on ollut 1900-luvun alussa. Museossa on nähtävillä mm. entisajan suutarin ja vaatturin työtilat, koulu, maatalousmuseo ja museolle lahjoitettu 1500 kahvikupin kokoelma.


KIRKKOSILTA JA KIRKKOKOSKI

Koski sijaitsee Hinnerjoessa aivan kirkon kupeessa. Kaunis kivisilta ja soljuva vesi tekevät paikasta valokuvauksellisen kauniin. Kirkkokosken vieressä ovat myös Hinnerjoen Pappila ja vanhat myllyn rauniot.


VAALJOKI

Vaaljoki on pieni Hinnerjoesta erillään oleva kylä. Vaaljokea ympäröivät monipuoliset metsä- ja suomaastot sekä kalaista järvet, Vaaljärvi ja Koskeljärvi, jotka ovat Natura-alueita ja suojeltuja lintuvesiä. Järvien rannoille on pystytetty lintutornit. Koskeljärven rantaa kiertää merkitty vaellusreitti pitkospuineen. Laavu ja veneranta ovat kaikkien käytössä.


HINNERJOEN KIRKONKYLÄ

Hinnerjoen tiiviisti rakennetulla kylänraitilla voi aistia vanhanajan maalaistunnelmaa. Tule ja tutustu!